Gratis verzending vanaf € 65 Gratis verzending vanaf € 65    Inpakservice Inpakservice voor elk cadeau    Klantenscore 9,8/10 Klantenscore 9,8/10    € 1 = 1 punt Spaar korting via loyaliteit  contact
Deze 10 kamerplanten zijn super gemakkelijk in onderhoud

Deze 10 kamerplanten zijn super gemakkelijk in onderhoud

Ben jij ook zo iemand die altijd vol goede moed een urban jungle wil starten, maar na twee weken je planten eigenlijk al de vuilbak in kunnen? Deze 10 verrassende plantensoorten zijn super gemakkelijk in onderhoud. Zo geniet jij binnen de kortste keren van een eigen urban jungle!


kamerplanten gemakkelijk onderhouden

10. Monstera

Niet alleen is de monstera razend populair, hij is daarbovenop ook nog eens enorm Instagram-waardig. Zijn speciale bladeren en felgroene kleur zijn hier waarschijnlijk voor een groot deel verantwoordelijk voor.

Monstera verzorgen

De monstera heeft veel water nodig, en dat is het zo'n beetje. Zorgen dat de grond altijd vochtig is en je hebt een gelukkige plant. Plaats de monstera ook niet in direct zonlicht, maar bijvoorbeeld op een lichte plaats in de woonkamer. Hello urban jungle!

Monstera stekken

Een monstera laat zich ook zeer gemakkelijk stekken. Snij met een scherp mes net onder een luchtwortel en plaats de bladeren met de wortel eraan in een pot met veel water. Na een tweetal weken zul je zien dat de wortelstructuur snel begint te groeien. Wanneer de luchtwortel goed vertakt is plaats je deze in een bloempot met stekgrond. That's it! Je hebt nu twee monstera planten voor de prijs van één.


monstera

9. Yucca

Een klassieker onder de kamerplanten en één van de weinige binnenhuisplanten die direct zonlicht perfect kan verdragen. Met zijn dikke stam en stevige bladeren moet je al je best doen om deze unieke plant dood te krijgen.

Yucca verzorgen

De yucca heeft niet erg veel water nodig. Hét trucje om dit in de gaten te houden is niet door te voelen aan de aarde. Duw in plaats daarvan eens onderaan de stam. Voelt deze niet meer zo stevig aan? Wacht dan enkele dagen om de yucca terug water te geven.yucca

8. Calathea

De calathea is aan een sterke opmars bezig. Deze tot voor kort relatief onbekende kamerplant is intussen in de betere tuincentra beschikbaar ik allerlei soorten, kleuren en vormen. Door zijn speciale kleuren is de calathea ook een ideale slaapkamerplant die past in elk interieur.

Calathea verzorgen

De calathea heeft veel water nodig. Steek toch zeker twee keer per week je vinger in de aarde. Blijft ze plakken? Dan heeft je plant nog genoeg water. Voelt deze droog aan? Giet er dan een geutje water bij. Easy peasy lemon squeezy!


calathea

7. Olifantenpoot

De wat?! Hier hadden wij nog nooit van gehoord, maar het is blijkbaar wel één van de meest eenvoudige planten om te onderhouden. De olifantenpoot heeft op het eerste zicht wat weg van een kruising tussen een yucca en een palmboom waardoor je er direct een exotisch accent mee in huis haalt.

Olifantenpoot verzorgen

Doordat deze unieke plant eerder een boom is dan een plant, houdt de olifantenpoot in tegenstelling tot veel andere kamerplanten van veel zonlicht. Een zonnige plek in je woonkamer is alles wat deze eyecatcher nodig heeft. O ja, af en toe een voetenbadje is ook altijd welkom!olifantenpoot

6. Luchtplanten

Luchtplanten moet je haast letterlijk weggooien om er van af te komen. Deze wortelloze plantjes hebben helemaal geen aarde nodig om te overleven, wat ervoor zorgt dat je ze kunt ophangen, neerleggen en verplaatsen waar en wanneer je maar wil.

Luchtplanten verzorgen

Een luchtplantje moet natuurlijk wel af en toe wat water krijgen. Dompel 'm even onder in een kommetje water, hou ze onder de kraan of besproei ze met een plantenspuit. Meer heeft deze niet nodig.


luchtplanten

5. Sanseveria

Terug van eigenlijk nooit weggeweest: de sanseveria. Deze klassieker onder de kamerplanten heeft niet veel water of licht nodig en groeit dus op de moeilijkste plaatsen in huis, zoals de slaapkamer of de badkamer.

Sanseveria verzorgen

De sanseveria is daarbovenop ook nog eens een luchtzuiverende plant die perfect de warmte en droogte van een centrale verwarming kan verdragen. Wanneer de aarde wat droog aanvoelt geef je 'm best een goeie geut water.sanseveria

4. Aloë vera

De aloë vera is een woestijnplant. Meer woorden moeten we hier eigenlijk niet aan vuilmaken. Deze harde plantensoort heeft naast een unieke uitstraling ook nog eens een genezende en luchtzuiverende werking.

Aloë vera verzorgen

Door zijn stevige bladstructuur en warme klimaat als oorsprong, kan de aloë vera veel verdragen. Plaats de plant op een zonnige plaats en geef pas water als de aarde echt uitgedroogd is. De ideale kamerplant voor wie groen in huis wil maar weinig tijd heeft!aloe vera

3. Goudpalm

Een grote plant die meteen voor een groene hoek in je woonkamer zorgt. De schaduwlievende goudpalm is geschikt voor elk type kamer, licht of donker. Door zijn verschillende varianten kun je ook met een beperkt budget een variërende urban jungle creëren.

Goudpalm verzorgen

Goudpalm staat erom bekend weinig zonlicht te kunnen verdragen. Je plaatst deze dus best in een schaduwrijke hoek. Wil je ze toch in het licht zetten? Geef ze dan ruim de tijd om aan al dat licht te wennen. De goudpalm heeft graag altijd natte voetjes.goudpalm

2. Graslelie

Graslelie is vooral voor beginnende groene vingers de ideale plant. Door zijn stevige structuur en weinige behoeften is graslelie zeer gemakkelijk te onderhouden.

Graslelie verzorgen

Zet je graslelie op een lichte plaats in je woonkamer, maar niet in direct zonlicht. Met af en toe wat aandacht en voldoende water is hij ook snel tevreden.graslelie

1. Cactus

Met ruime voorsprong op de eerste plaats: de cactus. Deze stekelige vrienden zijn er in alle groottes, maten en vormen. Door deze vele verschillende soorten cactussen is het een leuke bezigheid om een eigen collectie aan te leggen.

Cactus verzorgen

Een cactus dood krijgen is een hele opgave. Door ze om de maand een beetje water te geven zijn cactussen meestal al tevreden. Donker of licht? No problemo! Zet je cactus in de zomer best niet in de volle zon, hieraan zal hij gewoon worden en dan worden de wintermaanden moeilijk om te overbruggen.


cactus

Schrijf een reactie