Search

Merken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van updates, promoties en Lolalifelines nieuws!

E-mailadres:

Algemene voorwaarden

Op alle bestellingen zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing. Bij het plaatsen van een bestelling, verbind je je ertoe akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

We proberen de algemene voorwaarden zo duidelijk en eenvoudig mogelijk te omschrijven. We willen je dan ook graag uitnodigen onze algemene voorwaarden door te nemen vooraleer een bestelling te plaatsen.

Ondernemersgegevens

Lola Life Lines (de verkoper)
Lies Deketelaere
Oude Molendreef 2A,
8340 Sijsele 

Btw-nummer BE 0599 855 126
Ondernemingsnummer 0599 855 126

Prijzen

zijn weergegeven in euro, inclusief 6 of 21% btw (afhankelijk van het product), exclusief verzendingskosten.

Producten in het echt komen bekijken:

als u dat wenst kunt u, op afspraak, één of meerdere artikels komen bekijken zonder aankoopverplichting. Artikels kunnen echter niet voor u gereserveerd worden. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op via info@lolalifelines.be of op 0032 476 29 17 75 op weekdagen tussen 9 en 17 uur.

Bestelling en totstandkoming overeenkomst

U kunt uw bestelling plaatsen via de winkelwagen op de website. Minimum 24 uur na het plaatsen van uw bestelling krijgt u een e-mail ter bevestiging met een samenvatting van uw order. U heeft 14 dagen de tijd om uw bestelling te retourneren of ruilen (zie verzakingsrecht). Na afloop van deze termijn kan de aankoop niet meer ontbonden worden en blijft u eigenaar van het gekochte. Om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen adviseren wij dat je je vragen over een artikel in de bestelling vermeldt. Wij zullen met plezier extra informatie verschaffen.

U dient volledig en op waarheid berust het gehele bestelformulier in te vullen. Foutieve informatie waardoor een vlotte levering in het gedrang komt, zijn de verantwoordelijkeheid van de koper. Dient een pakket voor een tweede keer verzonden te worden, doordat de koper een fout in het adres maakte, zijn de kosten van deze extra verzending(en) voor rekening van de koper. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om uw paswoord vertrouwelijk te houden om misbruik te voorkomen.

Staat van de artikelen

Alle artikelen van Lola Life Lines zijn in nieuwstaat, met uitzondering van de artikelen in de categorie ‘vintage design’. Deze artikelen zijn tweedehands en kunnen dus gebruikssporen vertonen. Als er sprake is van gebruikssporen, wordt dit uitdrukkelijk vermeld in de productomschrijving. Er worden ook voldoende foto’s voorzien.

Kleurechtheid

Wij doen ons best de kleuren van de artikelen zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven. Toch is het mogelijk dat de kleuren op de foto’s iets afwijken van de echte kleuren. Dit kan bijvoorbeeld afhangen van het beeldscherm van uw computer. Als u twijfelt over een kleur, kan u steeds contact met ons opnemen.

Aansprakelijkheid

Het gebruik van alle producten van Lola Life Lines is op eigen risico. Lola Life Lines kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor verkeerd gebruik van de producten.

Betaling

Je kan je bestelling bij Lola Life Lines onmiddellijk online betalen met bancontact, Paypal, VISA of Mastercard. Betaal je liever niet online, dan kan je het bedrag ook overschrijven op onze bankrekening. De betalingsgegevens vind je op de mail met de bevestiging van je bestelling.

De bestelling wordt alleen verzonden als er betaald is. De bestelling moet binnen zeven dagen betaald zijn. Als de bestelling niet binnen zeven dagen betaald is zal deze worden geannuleerd en worden de artikelen terug in de winkel geplaatst.
Je kan ook betalen bij afhalen. Dit kan cash of met bancontact.

Klantenkorting

De klantenkorting bedraagt bij elke aankoop 5% van het totale bedrag, zonder verzendingskosten. Dit bedrag wordt automatisch toegevoegd op je ‘digitale klantenkaart’. Die kan je raadplegen als je je aanmeldt. De korting wordt, net zoals de verzendingskosten, automatisch verrekend bij de bevestiging. De klantenkorting is niet van toepassing op de artikelen uit de categorie ‘vintage design’ en 'koopjes', of als je producten koopt tijdens een kortingsactie. Als je binnen de bedenktijd je pakketje terugstuurt, wordt de korting geannuleerd.

Stapelkorting en retourneren

De stapelkorting is van toepassing tijdens een bepaalde periode, bij de aankoop van een bepaald aantal producten uit een bepaalde categorie. Als producten geretourneerd worden, wordt het percentage korting van toepassing op het nieuw totaal aantal gekochte producten.
Als bvb een stapelkorting van 50% van toepassing is bij aankoop van 6 artikelen, en daarna worden 2 artikelen geretourneerd, wordt de stapelkorting van 4 artikelen van toepassing (vb 40%) op alle artikelen, en wordt het aangepaste lagere percentage verrekend bij het totale bedrag.
Als bvb een stapelkorting van 50% van toepassing is bij aankoop van 6 artikelen, en daarna worden 5 artikelen geretourneerd, is geen enkele korting meer van toepassing, en wordt dit ook op die manier verrekend bij de terugbetaling. 

Verzending

Alle pakketten worden verstuurd met BPost. Pakketten worden dan ook afgeleverd door BPost. We kunnen hen geen info meegeven dat ze bvb het pakje aan de achterdeur of bij de buren moeten afzetten. Als uw pakket wordt aangemeld als u niet aanwezig bent, wordt hiervan een melding in uw brievenbus nagelaten. Met dit briefje kan je je pakket gaan afhalen in het vermelde postkantoor of postpunt. U bent zelf verantwoordelijk om dit pakje binnen de vermelde tijd af te halen in het postkantoor. Als dit niet gebeurde binnen de vermelde periode, wordt het pakket naar ons teruggestuurd. De kosten voor het opnieuw opsturen van uw pakket, zijn voor uw rekening. We streven ernaar alle pakketten te verzenden binnen de drie werkdagen na ontvangst van betaling. Mochten deze data iets afwijken, brengen we u hiervan op de hoogte.

Thuislevering

Sommige erg grote meubels kunnen niet verstuurd worden. Als dit vermeld staat in de productomschrijving, kunnen deze meubelen binnen België bij u thuis worden geleverd. Voor deze service betaal je € 0,80 per kilometer ‘enkele reis’, te rekenen vanaf onze hoofdzetel in Brugge, met een minimum van € 40. Dit bedrag wordt gefactureerd en moet betaald worden vòòr het leveren van de meubels.

Verzakingsrecht

De consument heeft het recht aan de verkoper mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 werkdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product. Melding dient schriftelijk (of via e-mail op info@lolalifelines.be) te gebeuren, met vermelding van het bestelnummer. De artikelen moeten ongebruikt, onbeschadigd, met de oorspronkelijke aangehechte artikelkaartjes en in de originele verpakking teruggestuurd worden, binnen de 14 dagen na de levering. De artikelen moeten voldoende en schokvrij verpakt worden. De verzendingskosten en verzendingsrisico’s zijn dan wel voor eigen rekening. Na ontvangst van het retourpakket, storten we het door de koper betaalde (exclusief verzendingskosten) terug op rekening van de consument. Als de producten niet conform de voorwaarden van het verzakingsrecht zijn, wordt het bedrag niet terugbetaald, en wordt de retour niet aanvaard.

Beschadigde artikelen en fabricagefouten

Binnen zeven werkdagen na ontvangst van het pakket kunt u ons het pakket terugsturen (zie verzakingsrecht en beschadigde artikelen). Terugsturen kan onder de volgende voorwaarden: u brengt ons vooraf schriftelijk op de hoogte via info@lolalifelines.be, waarbij u het bestelnummer en de vraag vermeldt, de artikels worden geretourneerd in de oorspronkelijke verpakking, ongeopend en in ongeschonden staat, met de oorspronkelijke aangehechte artikelkaartjes, de artikels worden degelijk en schokvrij verpakt. Te laag gefrankeerde retourzendingen worden door Lola Life Lines niet teruggenomen, ongeacht de reden van retour. Artikelen uit de rubriek ‘koopjes’ en afgeprijsde artikelen kunnen niet geretourneerd worden. Ook artikelen die op maat worden gemaakt of worden gesneden (bijvoorbeeld op maat gesneden tafelzeil) kunnen niet worden geretourneerd. Retourzendingen kunnen gestuurd worden naar Lola Life Lines, Oude Molendreef 2A, 8340 Sijsele, België.

Verlies en schade door verzending

Lola Life Lines is niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging van artikelen tijdens verzending via Bpost.

Copyright

Het is verboden, zonder schriftelijke toestemming van Lola Life Lines, tekst- en/of beeldmateriaal over te nemen, te publiceren, te verveelvoudigen of anderzins te gebruiken. Bij overtreding zullen wij steeds en zonder uitzondering juridische stappen ondernemen.

Privacy

Wij gaan steeds zorgvuldig met alle persoonsgegevens om. Uw persoonsgegevens worden opgenomen in het klantenbestand van Lola Life Lines. Gegevens worden niet verstrekt aan derden of gebruikt voor andere dan Lola Life Lines-doeleinden.

Bronvermelding

Foto-materiaal is afkomstig uit LIFE-magazines (1950 – 1960)

Problemen? Klachten? Laat het ons weten

Als u opmerkingen, vragen of problemen hebt over je bestelling, of u heeft een klacht van welke aard dan ook, dan horen wij het graag zo snel mogelijk van u, en dat binnen de 4 dagen na verzending van het pakket. Klachten dienen via mail gestuurd te worden naar info@lolalifelines.be (vermeld steeds het bestelnummer). Daarna neemt Lola Life Lines contact met u op om de klacht en de te nemen stappen te bespreken.

Bevoegde rechtbank

De rechtbank van Brugge is exclusief bevoegd.

Lola Life Lines heeft het recht haar algemene voorwaarden aan te passen.