Search

Merken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van updates, promoties en Lolalifelines nieuws!

E-mailadres:

Kapitein Winokio

Kapitein Winokio

Kapitein Winokio is een fenomeen. Men noemt hem de Robin Hood van de kindermuziek.
Muzikant en producer Winok Seresia ergerde zich aan het overaanbod hapklare en snel vervliegende kinderpop. Die ergernis zette hij om in een positief project. In 2004 startte zijn missie als 'Kapitein Winokio'. Hij ging op zoek naar oude Vlaamse en Nederlandse kinderliedjes als Ikkeltje Krammikkeltje, Kortjakje en Roodkapje. Stuk voor stuk pareltjes muzikaal erfgoed, doorgegeven van generatie op generatie. Hij viste en friste ze op. Later volgden ook eigen composities, cd's, boekjes en vele concerten met zijn muziekmatrozen.
Zelf speelt hij een tiental instrumenten, waaronder drums. Daarom, maar ook vanwege de gelijkaardige mix van muziek, interactie, performance en humor, wordt hij vaak vergeleken met Ome Willem, wat hij als een groot compliment beschouwt. 


Kapitein  Winokio maakt inspirerende en inventieve muziek voor kinderen. Muziek waar met veel ambacht aan gewerkt wordt en toch met de nodige zin voor humor en zelfrelativering.
Kapitein Winokio wil appelleren aan de ontembare levenslust en weelderige verbeeldingskracht van kinderen. Tegelijkertijd wil hij het kind in ons weer doen ontwaken. Zo weet Kapitein Winokio elke generatie aan te spreken: kinderen, hun ouders en zelfs hun grootouders. 


"Cultuur is altijd in beweging en staat nooit stil. Net zoals de Kapitein. Die gaat aan de slag met o zo vertrouwde kinderliedjes. Om er zijn ding mee te doen. En om ons en alle kinderen goesting te laten krijgen om er zelf ook mee aan de slag te gaan." (Bruno Vanobbergen, kinderrechtencommissaris)

 

producten per pagina

Improve your life !

producten per pagina